+ de 200 bugaderies
  • es
  • ca
  • en
  • pt-pt

Les inevitables taques invisibles de la roba

Las inevitables manchas invisibles de la ropa

La humitat de la tela i la llum natural ens permet veure a la roba acabada de rentar taques que no coneixíem, en particular en algunes àrees de la nostra roba,

les inevitables taques invisibles de la roba, per què apareixen de sobte taques que abans no vam veure?


Tipus de taques i brutícia

Les taques, i brutícia en general de la nostra roba i altres teles, tenen diferent procedència i, per això, diferent tractament.

N’hi ha de brutícia pigmentària, que són de l’ús diari, partícules de l’ambient que s’estanquen la roba i s’eliminen fàcilment; n’hi ha de brutícia greix, principalment del nostre cos, i s’eliminen amb una neteja profunda, encara que igualment es van impregnant amb el temps; i, per descomptat, les de brutícia ordinària, categoria en què estan totes aquestes a les que anomenem comunament taques (encara que totes, a la llarga, són taques).

Fixació de les taques seques

Quan es vessa una beguda, cau una gota d’algun líquid o una fruita frega una peça, la tela s’humiteja i immediatament vam notar que s’ha tacat, però passat el moment, quan la tela es va assecant sembla que la taca es difumina i, en alguns casos, a primer cop d’ull desapareix.

Aquest sol ser el principal origen de les taques invisibles que identifiquem quan traiem la roba humida de la rentadora o que, després de diversos rentats, van prenent una tonalitat cada vegada més fosca.

Això passa principalment perquè la composició química de la substància ha penetrat a la tela i, en anar degradant el teixit, es va enfosquint.

Per això, davant de qualsevol descuit o infortuni que esquitxi o fregui una peça, és indispensable recórrer immediatament a humitejar la peça i, si és possible, rentar-la amb sabó. Sobretot quan es tracta de tinta, vi, sang i, especialment fruites, perquè encara que sembli que el to groc o ataronjat no ha penetrat en la tela, és molt probable que ho redescobreixis després del proper rentat.

Reconeix-ho, la roba compleix un cicle

La roba envelleix, de vegades fins estant guardada notaràs en treure-la que té taques que abans no havies notat, i pel que fa rentis la peça, més la veuràs. Algunes teles, com les de cotó, van més ràpidament perdent brillantor, elasticitat i textura, la qual cosa farà que les taques es facin més nítida.

Tingues present que, encara que no pateixis una taca accidental, perfums, desodorants, betums, frecs, fins a la nostra pell i les partícules en l’aire van afectant les peces, fins i tot les condicions climàtiques tenen un impacte en el desgast i l’aparició d’aquestes taques invisibles.

  • ATENCIONCLIENTE1-01Atenció al Client:
    Phone: + 34 666 242 460    hola@lawash.es