Neteja de la roba de llar

La neteja de la roba de llar blanca per millorar la salut

La neteja de la roba de llar blanca per millorar la salut


El rentat de la roba és una cosa que sabem en general com manejar, però es plantegen alguns dubtes respecte a la neteja de la roba de llar blanca, incloent edredons, cortines, fundes de coixins i fins a llençols i tovalloles.


Els blancs són precisament la roba que “vesteix” la casa: llençols, tovalloles, cobrellits, cobrellits, edredons, cortines, coixins, fundes de coixins i butaques, i fins catifes. Tots ells poden convertir-se en estatge de brutícia entre d’altres, que poden afectar la nostra salut.

Des àcars i bacteris, al costat de tota brutícia que traginem del carrer -pols, pol·len, partícules- al costat de les que nosaltres mateixos vam emetre -pell morta, pèls, cremes, secrecions, caspa- es queden cada minut i cada hora en cada un dels blancs, per la qual cosa és indispensable comptar amb una rutina de rentat de cada un d’ells.

Llençols i tovalloles cada 3 dies

Els experts recomanen el rentat dels llençols i tovalloles cada 3 dies, màxim una setmana en el cas dels llençols.

Les tovalloles són centre de bacteris, gèrmens i fongs, ja que estan en llocs on hi ha certa permanència de tots aquests microorganismes, i solen estar humides en ser utilitzades permanent i fins i tot per diversos membres de la família.

Quant als llençols, només cal recordar que, a partir de la segona nit, aquestes ja tenen acumulació de pell morta, a més de pels i suor, restes de maquillatge, desodoroante i cremes.

Els tèxtils més oblidats a l’hora del rentat

Les cortines, fundes de coixins, edredons i cobrellits solen ser els que més temps passen sense entrar a la rentadora. Encara que tinguin menys contacte amb la nostra pell, acumulen pols i àcars, per la qual cosa haurien de rentar-se un cop al mes.

Un capítol a part mereixen les catifes que són més difícils, però la del bany cal rentar un cop a la setmana, per eliminar qualsevol bacteri.

Recorda rentar edredons i cobrellits que vas a guardar per una temporada, i assecar-los bé abans de ficar-los a les borses hermètiques fins que tornin els dies freds.

Comparteix aquest post

DESCARREGA'T LA NOSTRA APP!

DESENVOLUPADA PER ALS CLIENTS DE LES BUGADERIES AUTOSERVEI DE LA WASH®.

La Wash® en el seu compromís amb la innovació,
per tal de millorar els seus serveis, inverteix en R+D de manera continuada.

Els clients de La Wash® poden descarregar, de forma
gratuïta l’APP de La Wash®, amb què obtenen grans avantatges i simplifiquen l’ús del servei de Bugaderia.

Com franquiciat, un món de serveis per millorar la relació amb els clients. Fàcil i intuïtiva, us ajudarà a generar més beneficis al teu negoci de Bugaderia Autoservei.