Rentar roba fabricada amb spandex

Rentar la roba fabricada amb spandex o cautxú

Rentar la roba fabricada amb spandex o cautxú

Si t’has comprat aquest vestit de bany somiat, o has trobat un que feia molts anys tenies guardat, i vols donar-li la millor durada, descobreix quins són les cures específiques que necessiten les peces amb elastòmers com spandex i cautxú.

Cuidats especials per als tèxtils amb cautxú

Probablement ho hagis escoltat poc, però el cautxú s’utilitza per donar elasticitat a certes peces. Pot ser natural o sintètic, i passa per un procés de vulcanitzat per brindar major resistència.

Amb aquest element es formen filaments que són recoberts per fibres (com el cotó) i podràs reconèixer en estirar la peça, ja que al tractés d’una goma difícil de tenyir, en estirar el fil de cotó es pot veure el blanc interior del cautxú.

Si bé s’adapta força bé al rentat en rentadora, no és recomanable per a la neteja en sec, ja que els químics poden danyar-lo. De la mateixa manera es veurà afectat per olis, alcohol, blanquejadors clorats.

No és convenient rentar-los ni assecar-los amb temperatures, ja que podrien deformar-se, i pel fet que algunes vegades els fabricants afegeixen color al cautxú en líquid, aquesta coloració podria desprendre.

Cuidats especials per als tèxtils amb spandex

Probablement sigui l’elastòmer que més coneguis, s’inclou especialment en vestits de bany, roba esportiva, leggins, texans i molts altres, en diferents proporcions.

El spandex o elastà, és una fibra sintètica que pràcticament ha substituït el cautxú a causa que és possible obtenir filaments igual de fins i és possible tenyir-ho per donar-li el mateix color que la fibra que el recobreix.

La majoria de les peces poden rentar-se tant en aigua com en sec, però, caldrà revisar l’etiqueta per assegurar-se la proporció de cada fibra present en la peça.

El millor és rentar-los amb detergent neutre o evitar els que siguin molt alcalins, sobretot si es renten amb temperatura. Resisteixen molt bé els olis i locions, així com els blanquejadors clorats, per això són els que es fan servir, actualment gairebé en exclusiva, per a la confecció de vestits de bany.

Tant unes com les altres no resisteixen temperatures altes, de manera que procura fer el rentat de spandex temperatures moderades o, igual que amb el cautxú, amb aigua freda.

Comparteix aquest post

DESCARREGA'T LA NOSTRA APP!

DESENVOLUPADA PER ALS CLIENTS DE LES BUGADERIES AUTOSERVEI DE LA WASH®.

La Wash® en el seu compromís amb la innovació,
per tal de millorar els seus serveis, inverteix en R+D de manera continuada.

Els clients de La Wash® poden descarregar, de forma
gratuïta l’APP de La Wash®, amb què obtenen grans avantatges i simplifiquen l’ús del servei de Bugaderia.

Com franquiciat, un món de serveis per millorar la relació amb els clients. Fàcil i intuïtiva, us ajudarà a generar més beneficis al teu negoci de Bugaderia Autoservei.