Taques difícils i taques impossibles

Taques difícils i taques impossibles

Les taques difícils i les taques impossibles a la nostra roba, com tractar-les

Tots hem batallat alguna vegada amb taques difícils. A la roba dels nens o en les peces favorites d’adults, tard o d’hora les taques acaben formant part de les nostres preocupacions a l’hora de fer la bugada.

Hi ha taques més complexes d’altres, les de vi, tinta o les de fruites, així com les de rascades com pastura, maquillatge o antitranspirant. Cadascuna té un tractament, principalment, segons el temps que la substància hagi estat sobre la tela.

Encara els millors especialistes encarregats de la remoció de taques a bugaderies, tintoreries i altres serveis de neteja de tèxtils, saben que el tractament ha de seguir un delicat balanç per treure la taca sense danyar el teixit.

Evitar que les taques penetrin en les teles

La regla d’or de les taques, de més o menys dificultat, és evitar que la taca s’assequi i s’adhereixi a la peça.

Davant d’una taca potencialment difícil la recomanació és remullar (com a mínim l’àrea afectada) en aigua freda i eliminar tot el possible amb una mica de sabó o detergent.

No obstant això, això no sempre és possible. Si estàs fora de casa, en una festa o una reunió, serà difícil remullar la peça, hauràs d’esperar a tornar a casa i, per llavors, ja hauran quedat restes seques en el teixit.

L’ideal és tenir algun llevataques per utilitzar sobre la taca el més aviat possible. Presta sempre molta atenció a les instruccions, ja que aquests productes tenen químics que podrien danyar les fibres si els deixes molt de temps sobre la tela. Has de esbandir o aclarir la peça i després posar a la rentadora o amb la propera bugada.

Per què hi ha taques que no surten?

Encara després del tractament i el rentat, hi ha taques que perduren i no surten malgrat diversos rentats i llevataques. Això està relacionat a la substància que genera la taca, la composició química i el pigment que degraden les fibres de la tela.

La interacció química d’alguns tipus de taques fa que el color de la tela canviï de manera permanent, per la qual cosa, encara que la substància que la va originar hagi estat eliminada després dels rentats el que ha canviat són les fibres d’aquesta àrea de la peça.

Segons la quantitat de greixos, proteïnes, midons, colorants i àcids que componguin l’element que va causar la taca, hi haurà diferents maneres de tractar la taca amb més o menys esforç, però sempre és important utilitzar qualsevol tractament llevataques en fred.

Fins aconseguir la major eliminació de la taca evita ficar-la en l’assecadora o planxar-la, tracta la peça amb aigua freda fins treure totes les restes de la substància dipositada en aquest sector. Si la taca persisteix en el temps i després dels rentats, és possible que es tracti d’una decoloració o deteriorament irreversible de les fibres.


A La Wash la càrrega del detergent i suavitzant és automàtica. A més, utilitzem detergents estan especialment formulats per a rentadores de tipus industrial i s’encarreguen de protegir millor les peces de la bugada, descobreix-los.

Comparteix aquest post

DESCARREGA'T LA NOSTRA APP!

DESENVOLUPADA PER ALS CLIENTS DE LES BUGADERIES AUTOSERVEI DE LA WASH®.

La Wash® en el seu compromís amb la innovació,
per tal de millorar els seus serveis, inverteix en R+D de manera continuada.

Els clients de La Wash® poden descarregar, de forma
gratuïta l’APP de La Wash®, amb què obtenen grans avantatges i simplifiquen l’ús del servei de Bugaderia.

Com franquiciat, un món de serveis per millorar la relació amb els clients. Fàcil i intuïtiva, us ajudarà a generar més beneficis al teu negoci de Bugaderia Autoservei.